Kaasmakerij Özgazi B.V. - Exporteur en producent van zachte witte kaas; feta-type.

Over Özgazi.

Terug naar het begin

In 1992 begon Şerif Aktürk op een kleine locatie in Sliedrecht met de productie van fetakaas. Al snel bleek deze locatie te klein. In 1995 verhuisde Özgazi naar Etten-Leur waar het 2000 vierkante meter huurde aan de Nijverheidsweg. Hier groeide het bedrijf in sneltreinvaart. In 1997 kocht de heer Aktürk de grond en alle bedrijfsgebouwen aan de Nijverheidsweg 39.

Van de miljoenen kilo’s melk, zo’n 75 miljoen kilo in 2014, wordt zo’n 80% koemelk verwerkt tot zachte witte kaas. Ook worden geiten- en schapenmelk verwerkt tot zachte kaas in pekelwater.

Het bedrijf produceert kaas voor een 18-tal private label houders die hun producten wereldwijd afzetten; van Duitsland tot Azerbeidzjan en van Australië tot de Verenigde Staten. Kaasmakerij Özgazi is ook constant actief met productontwikkelingen. Deze producten worden in de markt gebracht onder eigen merknaam of via de private label houders.

Met een volledig geautomatiseerde productielijn produceert Kaasmakerij Özgazi dagelijks zo’n 250.000 kg kaas. Voor het geautomatiseerde verpakken van de kazen in blikken, in potten en in emmers van diverse afmetingen zijn geavanceerde verpakkingslijnen ontwikkeld.

nieuw pand ozgazi kantoor 
Back to Top