Kaasmakerij Özgazi B.V. - Exporteur en producent van zachte witte kaas; feta-type.

Turkse ondernemers doen het goed in Nederland.

Project Description

Turkse ondernemers in Nederland doen het goed ondanks de crisis omdat zij blijven investeren. Dat is één van de belangrijke conclusies van het jaarlijkse Business Forum van HOTIAD, de ondernemersvereniging voor  Turkse middelgrote en grote bedrijven.

Kaasmakerij Özgazi was ook van de partij tijdens het Business Forum. Minister van Economische Zaken Henk Kamp en voorzitter van HOTIAD Hikmet Gürcüoğlu hielden 1 februari jl. voor ruim 500 geïnteresseerden presentaties over het thema van de dag ‘Kwaliteit van ondernemerschap’.

Voorzitter Gürcüoğlu kwam met voorbeelden van Kaasmakerij Özgazi en vleesfabrikant KOC Vleeswaren die nieuwe fabrieken openden. En van projectontwikkelaar Aron Investment die nieuwe bouwprojecten start, producent van melkproducten Silifke Ayran en de vliegmaatschappij Corendon die juist nu uitbreiden naar andere landen.

Tijdens de interactieve sessies deelden ondernemers hun ervaringen en tips met de zaal en ontstond een boeiend debat tussen leden van de Tweede Kamer en ondernemers over randvoorwaarden voor succesvol ondernemen.

Ook werden de HOTIAD awards uitgereikt. De award voor Sport werd uitgereikt aan Göksel Şahinbaş, 30 jaar actief en zeer succesvol binnen het Kyokushin Karate. De Student award ging naar Semra Abas, studerend aan de Marmara Universiteit. Haar scriptie, over het concept ‘Brede School’ in Nederland, is als boek uitgegeven. De Kunst en Cultuur award ging naar schrijver en dichter Yavuz Nufel. Hij schrijft vooral over de thema’s migratie en gastarbeiders.

Bron: Ondernemersvereniging HOTIAD

Back to Top